Фасади

Вентилирани фасади – предимства:

  • Елиминират проблемите с влагата, дължащи се на вътрешен конденз
  • Защита срещу сняг и дъжд
  • Повишена хидро-, топло- и шумоизолация
  • Намаляване на механичния стрес в основната структура
  • Устойчиви на големи температурни амплитуди
  • Дълготрайни (над 50 години), лесни за почистване
  • Разрешават уникални фасадни решения
  • Положителен принос за вътрешното качество на околната среда (IEQ)

Облицовки с Бонд

Албио Проект ЕООД е специализирана в монтажа на облицовки от композитни материали. Фирмата има десетки изградени обекти с облицовки бонд, които са идеално решение за изграждането на Търговски центрове, Супермаркети, Хотели, Изложбени центрове, Стадиони, Индустриални сгради, Пътнически терминали, Магистрални постове, Бензиностанции, Тунели, знаци и др.

Алуминиевият композитен материал е специално създаден за облицоване на сгради с панели и е идеален за облицоване на интериорни и екстериорни пространства. Лесен е за обработка и огъване във всякакви ъгли и форми.

Най – горното покритие е смолиста боя, която има отлична защита от ултравиолетовите гама лъченията, корозионно– и износоустойчивост. Част от състава му са два анти корозионни алуминиеви листа, които обхващат слой полиетилен с висока плътност. Този състав на панела дава добри огнеупорни характеристики, а при горене отделя малък обем газове.

Друго негово положително качество е, че е термоустойчив в голям температурен диапазон (-25 ÷ + 85°С) с оптимални топлоизолационни качества и не пропуска електромагнитни лъчения, както и че поглъща звуковите вълни, гарантирайки шумопоглъщаемост до 25 dB.

Фиброцимент

Фиброциментът е екологичен материал, който не съдържа никакви вредни примеси и съставки за човешкото здраве и еко чистота. Не съдържа асбест. С времето не отделя никакви вредни газове. Няма ограничение в дълготрайността на материала.

По време на производство плоскостите се подлагат на висони температурен натиск и затова е издръжлив на негативни условия.

Не се влияе от UV лъчи.

Фиброциментовите плоскости не се влияят от влага и вода.
Плоскостите от фиброцимент се открояват със своята адаптивност към всички климатични условия. Имат добри изолационни свойства, висока устойчивост на горене, дълъг жизнен цикъл и добра енергийна ефективност. За направата им са използвани естествени суровини без токсични вещества.

Има топло и звуко-изолационни качества.

Фасадни системи с HPL плоскости

Фасадни системи с HPL плоскости могат да бъдат използвани в нови сгради, както и при ремонт на стари фасади на жилищни сгради, еднофамилни къщи, хотели, търговски центрове или други обществени сгради като болници, училища, университети, офиси, спортни центрове, индустриални и корпоративни сгради.

За всички тях предлагаме индивидуални проекти и решения.

Вентилируема фасада изпълнена с HPL плоскости е система за покритие на външните стени на сградите, като остава проветрива камера между покритието и изолацията. В европейската академична общност, тя се счита за най-ефективната система за изолиране на сградата, при която липсват нежеланите топлинни мостове, решава проблема с влага и конденз в помещенията и така се постига отлично топло-хидрометрично поведение на сградата.

С тази система може да се постигне непрекъсната изолация за екстериора на сградата. В резултат на по-нагретият въздух в междинното пространство в сравнение околния въздух, се постига така нареченият “коминен ефект”, който създава непрекъсната вентилация в проветривата камера. Постига се подходящ по обем циркулиращ въздух и постоянно извеждане на водни пари, идващи както от интериора, така и от външната част на сградата, поддържане на изолацията суха и получаване на по-добро представяне на изолацията и големи икономии в потреблението на енергия. Вентилируемата фасада, освен че повлиява потреблението на енергия на сградата, елиминира вредното въздействие на околната среда (слънчевите лъчи, ниските температури) върху стените и ги предпазва от проблеми, които засягат сгради, построени с традиционните системи.

Нашите обекти:

Машини

Фирма АЛБИО ПРОЕКТ ЕООД разполага с CNC рутер за разкрояване и пробиване на плоскости от ПДЧ, гравиране и рязане на различни форми от МДФ, дърво, пластмаси и др., фрезоване и рязане на Еталбонд. Работен плот – с размери 2100 х 3250мм.

 

Цени и срокове на изпълнение – според конкретно задание.

За повече информация се свържете с нас: